راهنمای نگارش مقالات پژوهشنامه مدیریت اجرایی دانشگاه مازندران
از بندهای پنجگانه این راهنما، به بند 3 توجه ویژه فرمایید.
1- شرایط اولیه بررسی مقالات توسط سردبیر و هیئت تحریریه:
- مقاله باید حاصل مطالعات، تجربیات و پژوهشهای نویسنده یا نویسندگان مانند پایاننامههای دانشجویی، طرحهای پژوهشی و . . . باشد.
- علاوه بر مقالات پژوهشی، امکان انتشار انواع دیگر مقالهها نظیر مروری، نظری، نامه به سردبیر و . . . بر اساس نظرات سردبیر و هیئت تحریریه نیز وجود دارد.
- عنوان و محتوای مقاله باید با محورها و قلمرو موضوعی مجله همخوان و سازگار باشد.
- مقالات ارسالی به مجله میتوانند به زبان فارسی و یا انگلیسی باشند.
- مقاله قبلاً در نشریات دیگر چاپ نشده باشد و یا همزمان برای چاپ به نشریات دیگری ارسال نشده باشد.
- نویسنده مسئول مکاتبات باید استاد راهنما و یا مجری طرح پژوهشی باشد.
- اسامی نویسندگان مقاله در پایان نامههای دانشجویی باید فقط اساتید راهنما، مشاور و خود دانشجو، و در طرح های پژوهشی، مجری و همکاران طرح باشند.
- در مورد مقالات مستخرج از پایاننامههای دانشجویی، نویسنده مسئول مکاتبات باید حداقل استادیار باشد.
- موضوع سرقت و تقلب علمی(Plagiarism) و رعایت اصول اخلاقی انتشار مقاله مد نظر قرار گیرد. چنانچه در هر مرحلهای، صحت این موضوع تایید شود مقاله حذف، و پیگیریهای متعاقب قانونی انجام خواهد شد.
- فایل اصلی مقالات ارسالی باید در صفحات کاغذ A4 با نرمافزار Word و فاصله میان سطور 15/1 (یک و پانزده)، فاصله تقریبی سمت راست 5/6 (ششونیم)، سمت چپ 5/2 (دو و نیم)، بالای صفحه 5/2 (دو و نیم)، و پایین صفحه 5/6 (ششونیم) سانتیمتر تنظیم شوند. جهت رعایت معیارها و حفظ وحدت رویه بهتر است از این قالب آماده نگارش مقالات استفاده نمایید.
- فونت مورد استفاده برای متون فارسی بی نازنین(BNazanin) اندازه 13 و برای متون انگلیسی(Times New Roman) اندازه 12 باشند.
- در نگارش و ویرایش متن به این نکات توجه شود: نقطه و کاما بلافاصله بعد از کلمه قرار میگیرند و کلمه بعدی با یک فاصله شروع میشود. در کلماتی مانند (می شوند) نیم فاصله (میشوند) رعایت شوند.
- شماره جدولها و توضیحات مربوط در بالای آنها، و شماره نمودارها، منحنیها و اشکال و توضیحات مربوط در پایین آنها بصورت وسطچین نوشته شوند.
- از زمان بارگذاری مقاله در سایت، تمام سعی هیئت تحریریه این است که حداکثر طی سه ماه نتایج داوریها و تصمیمگیری در مورد مقاله به نویسنده اطلاع داده شود مشروط بر آنکه داوریها به دورهای دوم، سوم، و . . . منتج نشود.
- ارجاعات و مستندسازیها در متن مقاله به شکل فارسی داخل پرانتز به صورت( نام خانوادگی، سال) و یا (نام خانوادگی، سال، صفحه) آورده شوند.
- معادل لاتین نویسندگان، واژهها و اصطلاحات خارجی، به صورت اعداد توک شمارهگذاری شده و در پاورقی همان صفحه آورده شوند. شمارهگذاری پاورقی هر صفحه از 1 شروع میشود.
- منابع مورد استفاده مطابق فرمت APA تنظیم شده و بدون شمارهگذاری، به ترتیب حروف الفبا (به صورت انگلیسی) آورده شوند.
- منابع مورد استفاده در مقاله باید شامل جدیدترین منابع موجود در دنیا نیز باشند.
- برای تبدیل و ترجمه منابع فارسی به انگلیسی از فرمت زیر استفاده شود:
مدهوشی، مهرداد. نصیری، آذر. (1389)، تاثیر ویژگیهای صنعت بر بقای شرکتهای تازه وارد، پژوهشنامه مدیریت اجرایی، 10(1)، صص 48-32.
Madhoushi, M.& Nasiri, A. (2010). The Influence of Industry Characteristics on Newcomer Firms Survival, Journal of Executive Management. 10(1), 32-48. (In Persian)
- حداکثر تعداد صفحات مقاله با ذکر منابع، جداول، اشکال، . . . باید 25 صفحه باشد.
- بارگذاری و ارسال چهار فایل به پژوهشنامه شامل: فایل مشخصات نویسندگان، فایل مقاله اصلی بدون نام، فایل تعهدنامه، فایل تعارض منافع.
2- محورها و قلمرو موضوعی
مقالات قابل قبول و پذیرش در مجله باید مرتبط با مدیریت اجرایی در سازمانها باشند. این محورها عبارتند از:
- مدیریت و سازمان(اخلاق و مسئولیت اجتماعی، رهبری و تحول سازمانی، عملکرد سازمانی، ریسک، مدیریت منابع سازمانی، سطوح تحلیل سازمانی، بلوغ سازمانی، آسیبشناسی سازمانی، نظام اداری، . . . )
- مدیریت استراتژیک (برنامهها، تحلیلهای استراتژیکی تولید، استراتژیهای بازاریابی و مدیریت بازار، کسبوکار، سرمایه گذاری، منابع انسانی، مالی، رقابت، . . . )
- فناوری(سیستم اطلاعاتی مدیریت، مدیریت دانش، برون سپاری، سیاستگذاری فناوری، انتقال فناوری، اکوسیستم فناوری، تجاریسازی فناوری، فناوریهای پیشرفته، . . . )
- نوآوری(سیاستهای نوآوری، ظرفیت نوآوری، اکوسیستم نوآوری، نظام نوآوری، تحقیق و توسعه، . . . .)
- مدیریت تولید و عملیات (برنامهریزی تولید، چابکی، پایداری، ناب، سبز، برونسپاری، زنجیره تأمین، زنجیره ارزش، کیفیت، بهره وری، صنعت چهار و ابعاد آن، . . .)
- مدیریت کارآفرینی( مدیریت کسبوکار، فرایندهای کسبوکار، سیاستهای کارآفرینانه، کارآفرینی سازمانی، اکوسیستم کارآفرینی، فضای کسبوکار، مدلهای کسبوکار، چرخه حیات کسب و کارها، . . . )
- مرزهای نوظهور دانش در حوزه مدیریت اجرایی.
3- ویژگیهای فایلهای ارسالی(چهار فایل)
3-1- برگه مربوط به تعهدنامه و واگذاری حق انتشار مقاله را از سایت مجله دانلود نموده و پس از تکمیل و امضاء آن توسط نویسنده مسئول مکاتبات، اسکن نموده و بارگذاری گردد.
3-2- برگه مربوط به فرم تعارض منافع از سایت مجله دانلود نموده و پس از تکمیل و امضاء آن توسط نویسنده مسئول مکاتبات، اسکن نموده و بارگذاری گردد.
3-3- فایل مشخصات نویسندگان:
- عنوان مقاله به انگلیسی و فارسی، نام نویسنده(نویسندگان) به ترتیب به انگلیسی و فارسی. نام نویسنده عهدهدار مکاتبات با ستاره مشخص شود.
- رتبه علمی، گروه، نام دانشکده، نام دانشگاه(مؤسسه)، محل اشتغال، شهر، کشور، تلفن، و پست الکترونیک نویسنده(نویسندگان) به انگلیسی و فارسی.
- نشانی کامل پستی و ترجیحاً با کد پستی نویسنده عهدهدار مکاتبات.
- نقش نویسنده(نویسندگان) در مقاله مشخص شود. چنانچه مقاله مستخرج از پایاننامه باشد همرا ه با نام نویسندگان، نقش آنها به عنوان استاد راهنما، استاد مشاور یا دانشجو آورده شود. و اگر مقاله مستخرج از پروژهای تحقیقاتی است در کنار نام نویسنده(نویسندگان)، نقش آنها به عنوان مجری یا همکار آورده شود.
3-4- فایل اصلی مقاله بدون نام نویسندگان شامل ساختار ظاهری و محتوایی زیر:
- عنوان مقاله به انگلیسی(متناظر با عنوان فارسی).
- چکیده مقاله به انگلیسی(متناظر با چکیده فارسی).
- واژگان کلیدی به انگلیسی(متناظر با واژگان کلیدی فارسی).
- عنوان مقاله به فارسی(گویا، سلیس، کوتاه، متناسب با محتوای مقاله) ترجیحاً حداکثر 15 کلمه.
- چکیده مقاله به فارسی حاوی(150-250) کلمه که باید به پنج نکته اشاره کند: زمینه و مسئله، هدف، روش، یافتهها یا همان نوآوری، نتیجه گیری یا همان توصیههای کاربردی، هر کدام حدود 2-1-3-3-2 خط.
- واژگان کلیدی به فارسی که با کاما از هم جدا شده باشند(3-6 واژه از واژه های موجود ترجیحاً در عنوان مقاله).
- بدنه اصلی مقاله شامل موارد زیر باشد و به ترتیب شمارهگذاری شوند.
1- مقدمه
باید ترجیحاً در حدود 1-2 صفحه بوده و در قالب حداقل سه پاراگراف بصورت مستند به حداقل سه نکته اشاره کند: معرفی موضوع مقاله و مدخل بحث، بیان مسئله و اهمیت موضوع مقاله، بیان اهداف مقاله و اینکه در ادامه مقاله به چه مواردی پرداخته خواهد شد.
2- مرور ادبیات
متناسب با موضوع مقاله و نیز ابعاد و متغیرهای یافته تحقیق، در حدود 4-8 صفحه به بیان مبانی نظری و نیز مبانی تجربی تحقیق پرداخته شود. این تیتر میتواند تیترهای فرعی هم داشته باشد.
3- روششناسی
باید ترجیحا در حدود 1-2 صفحه بوده و در قالب چند پاراگراف حداقل به 9 نکته اشاره کند: جامعه، نمونه، روایی، پایایی، متغیرها، ابزار اندازهگیری داده ها، مقیاس اندازه گیری متغیرها، روش جمعآوری دادهها، تکنیکهای تحلیل.
4- یافتهها (و یا 4- یافتهها و بحث)
باید ترجیحا در حدود 4-12 صفحه بوده و در صورت لزوم در قالب چند تیتر فرعی، مراحل اجرای تکنیکهای تحلیل، پاسخ به سؤالات و یا تأیید/رد فرضیات، خروجی و نوآوری در کاربرد(Contribution) تحقیق، مدل نهایی و . . . نشان دهد.
5- بحثونتیجهگیری (و یا 5- نتیجهگیری)
بحث باید ترجیحا در حدود 1-2 صفحه بوده و تکتک یافتههای(نوآوری) تحقیق حاضر را با تحقیقات مشابه مقایسه نموده و سازگاری یا عدم سازگاری آنها با هم و علتشان را مشخص کند.
نتیجه گیری باید ترجیحا در حدود 1-2 صفحه بوده و متناسب با تکتک یافتههای تحقیق حاضر، به اراﺋه پیشنهادات و توصیههای کاربردی بپردازد.
6- محدودیتها و تحقیقات آینده
متناسب با محدودیتهای تحقیق(نه محدودیتهای محقق) که اصولاً ناشی از دقت نظر محقق در کشف جنبهها و مسئلههای جدید و ناشناخته مرتبط با تحقیق حاضر است، بهتر است 2-3 عنوان تحقیقاتی(هر کدام ترجیحاً تا 15 کلمه) مرتبط با تحقیق حاضر که محقق نتوانسته است در این تحقیق به آنها بپردازد بصورت مناسب، گویا، سلیس، کوتاه، موجز و مختصر ارائه کردد.
7- سپاسگزاری
این تیتر اختیاری است. اما در صورتیکه نویسنده(نویسندگان) بخواهد از افرادی که در فرایند اجرای تحقیق کمکهای شایانی کردهاند سپاسگزاری کند ترجیحاً حداکثر تا سه سطر به این کار اقدام شود.
8- پانویسها
واژهها، اصطلاحات و مواردی که در متن مقاله آمدهاند ولی به توضیحات و روشنگری بییشتری نیاز دارند با ذکر شماره سرنویس در انتهای هر واژه در متن مقاله، در اینجا متناسب با همان شمارهها نوشته میشوند.
9- منابع و ماخذ
تمامی منابعی که در متن مقاله به آنها استناد شده است متناسب با فرمت APA در اینجا به زبان انگلیسی آورده میشوند. منابع فارسی هم لازم است به زبان انگلیسی آورده شوند.
10- پیوستها
شرح مختصر مواردی که به متن و محتوای مقاله مربوط بوده و جهت اطلاع هیئت تحریریه و صحت و اعتبار یافتههای تحقیق میتواند برای مجله ارسال شود. فایل پیوستها باید جداگانه و علاوه بر چهار فایل قبلی ارسال شوند.
4- سایر شرایط
- مقالههای رسیده، درصورت رعایت ضوابط مندرج در راهنمای نویسندگان، ابتدا توسط سردبیر و هیات تحریریه مورد بررسی قرار میگیرد و در صورتی که مناسب تشخیص داده شود، به حداکثر سه نفر از صاحبنظران به صورت محرمانه جهت داوری ارسال میشود.
- مسئولیت صحّت و سقم مطالب محتوای مقاله به عهده نویسندگان و بویژه نویسنده مسئول است.
- مقالات ترجمه شده اصولاً پذیرفته نمیشود.
- پژوهشنامه حق رد یا قبول و نیز ویراستاری مقالات را برای خود محفوظ میدارد.
- هزینه فرایند داوری هر مقاله به مبلغ 1/000/000 ریال بوده، و در صورت اخذ گواهی تأیید و پذیرش آن بمنظور انتشار مقاله در مجله، هزینه آن 4/000/000 ریال میباشد که پرداخت این مبالغ از طریق سایت مجله انجام میشود.
- در صورت پذیرش مقاله، قبل از اخذ گواهی پذیرش، لازم است چکیده مبسوط (extended abstract)مقاله به زبان انگلیسی در 600 تا 800 کلمه و حاوی 3 تا 4 منبع اصلی تهیه و در سایت مجله بارگذاری شود. شرح ویژگیهای چکیده مبسوط در بند 5- این راهنما آمده است.
5- راهنمائیهای تکمیلی
5-1- چکیده
5-1-1- چکیده تمامنما
این نوع چکیده برای مقالات و گزارشهای پژوهشی تهیه میشود و محتوای آن به ترتیب شامل پنج نکته میباشد: زمینه و مسئله، هدف، روششناسی، یافتهها یا نوآوری، نتیجهگیری یا پیشنهادات کاربردی. محتوای چکیده تمامنما باید بگونهای تنظیم شود که حداقل بتواند خواننده را از مطالعه کامل متن مقاله بینیاز سازد. در نوع ساختارمند آن، محتوای اشاره شده میتواند به تفکیک ارائه گردد و حجم آن بین 150 تا 250 کلمه است. زمانی که این چکیده برای پایاننامهها، رسالهها و طرحهای پژوهشی تهیه میشود حجم آن میتواند تا 500 کلمه باشد.
5-1-2- چکیده راهنما
این نوع چکیده برای مقالات مروری یا سایر مقالات غیر پژوهشی تهیه میشود و بازگو کننده مهمترین مباحث و نکاتی است که در مقاله مطرح میشود و صرفاً ضرورت مطالعه متن مقاله را نشان میدهد و خواننده را از مطالعه متن بینیاز نمیکند. حجم آن بهتر است بین 75 تا 150 کلمه باشد. محتوای آن اصولاً شامل سه نکته است: دامنه موضوعی(Scope)، منطق یا استدلال مورد استفاده، نتیجهگیری.
5-1-3- چکیده تمامنما-راهنما
این نوع از چکیدها ترکیبی از دو چکیده قبلی است و اصولا برای مقالات نظری و مفهومی مورد استفاده قرار میگیرد. و حجم آن شبیه حجم چکیده راهنماست.
5-1-4- چکیده گسترده(مبسوط)
این نوع چکیده اصولا برای نمایهپذیری یک مجله در نمایهها و پایگاههای استنادی مانند اسکوپوس، تامسون روییترز، و . . . مورد استفاده قرار میگیرد. حجم آن اصولا بین 600 تا 800 کلمه است و محتوای آن شامل این موارد است: مقدمه، مرور ادبیات، روششناسی، یافتهها، بحث و نتیجهگیری، واژههای کلیدی، منابع و مأخذ(حداکثر شش منبع کلیدی مقاله).
5-2- سرقت و تقلب علمی
5-2-1- آییننامه پیشگیری از سرقت و تقلب علمی را به طور دقیق مطالعه نموده و مفاد آن را رعایت نمایید.
5-2-2- شایعترین اشکال سرقت و تقلب علمی:
- ثبت مقاله دیگران به نام خود.
- درج نام نویسندگان و پژوهشگرانی که در مقاله نقشی نداشتهاند.
- کپیبرداری یا تکرار بخشهای قابل توجهی از مقاله دیگر(حتی اگر مقاله کپی شده مربوط به یکی از نویسندگان مقاله جدید باشد).
- طرح نتایج حاصل از پژوهشهای دیگران به نام خود.
- چاپ تکراری یک مقاله توسط نویسنده واحد در چند نشریه.
- بیان نتایج نادرست و خلاف یافتههای علمی یا تحریف نتایج حاصل از پژوهش.
- استفاده از دادههای نامعتبر یا دستکاری در دادههای پژوهش.
5-2-3- پیامدهای سرقت و تقلب عملی
- مقاله رد خواهد شد و در صورت چاپ از روی وبگاه نشریه برداشته خواهد شد.
- اسامی همه نویسندگان مقاله در سیاهنامه نشریههای دانشگاه قرار خواهند گرفت.
- از مراجع قضایی ذیصلاح پیگیری حقوقی خواهد شد.
- طی یک نامه رسمی پرونده سرقت علمی با سایر دانشگاهها و نشریههای داخلی و خارجی مرتبط به اشتراک گذاشته خواهد شد.
- مراتب طی یک نامه رسمی به وزارت محترم علوم، تحقیقات و فناوری، پایگاههای استنادی، دانشگاهها، مؤسسهها، نشریهها و هر محلی که نویسندگان از امتیاز چاپ این مقاله استفاده کردهاند، اطلاع داده خواهد شد.